Ja mam używkę, HTC Desire, jakbyś był zainteresowany to PW.
Jakiego smartfona kupić?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez natashKorzysta ktos z Noki E6 lub E72? Jak wrazenia?
Plusy E72 (tym samym i E6)
- bardzo dobra jakość połączeń i stabilne trzymanie zasięgu
- pełna kontrola nad przesyłaniem danych (przy częstych wyjazdach "roamingowych" rzecz nie do przecenienia)
- rewelacyjny "kalendarz" (bezproblemowa i ultra prosta synchronizacja z outlookiem - kontakty, spotkania, notatki, zadania; bardzo prosta obsługa, dużo szybsze wprowadzanie terminów niż w "dotykowcach"
- bardzo łatwa możliwość robienia pełnych kopii zapasowych
- idealnie sprawdza się jako modem (dwa kliknięcia i masz internet wszędzie tam gdzie jest zasięg twojego operatora)
- smart dialing z "ekranu czuwania"
- bardzo dobra bateria (przy około 3 godzinach rozmów na dobę, synchronizacji 3 kont mailowych co 5 minut przez 15 godzin na dobę, odebraniu/wysłaniu kilkudziesięciu maili telefon na 100% wytrzyma dobę; przy oszczędnych korzystaniu z przesyłem danych 5-7 dni)
- idealna obsługa multitaskingu (tu w E72 przeszkadza trochę mała ilość RAMu, w E6 jest znacznie lepiej)
- darmowa nawigacja na cały świat (oczywiście daleko jej do najlepszych ale jest na całkiem dobrym poziomie, po ściągnięciu map masz offline)
Minusy:
- wszelkie funkcje multimedialne są "100 lat za murzynami" (owszem, muzyki posłuchasz, radia internetowego czy fm również ale obejrzenie filmu czy granie... zapomnij)
- mały ekran (kiepska obsługa pakietu office; w E6 masz przynajmniej dobrą rozdzielczość i wielkość mocno nie przeszkadza)
- tragiczna przeglądarka internetowa (opera nieco ratuje sytuację lecz... mały ekran)
- bardzo mała ilość aplikacji "rozrywkowych"
Więcej grzechów nie pamiętam
Reasumując. Jest to telefon do pracy bądź używania do typowych funkcji telefoniczno organizacyjnych. W tym jest niezastąpiony. Jednak każdy kto szuka "nowoczesności", multimediów, bajerówi itp. będzie ogromnie zawiedziony.
Ja nie wyobrażam sobie pracy bez fizycznej klawiatury (przerobione praktycznie wszystkie topowe dotykowce) i właśnie chcę zamienić E72 na Nokię E6 lub E7.
Gdybyś miał jakieś konkretne pytania, pisz śmiało. Postaram się udzielić kompetentnej wypowiedzi.
Komentarz
-
-
Polecam MOTKE RAZR xt910.
Tel. posiadam 2 miechy i jestem w pełni zadowolony!
Fakt bateria trzyma mi 1 dzień, ale w ciągu dnia przeglądam internet i gram w gierki i różne bzdury, po powrocie do domu WIFI włączone non stop.
Miałem wcześniej Samsunga Galaxy 1 i 2 i nie byłem zadowolony z zasięgu. Gubiły oba
i mikrofon to porażka, jak jechałem samochodem to ludziska mieli problem ze zrozumieniem tego co mówię.Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
-
-
Zamieszczone przez natashKorzysta ktos z Noki E6 lub E72? Jak wrazenia?
- świetna klawiatura QWERTY,
- bardzo dobre materiały i jakość wykonania.
natomiast do wad:
- OS Symbian - telefon myśli dłużej niż mój szef :szeroki_usmiech
- niezbyt intuicyjne menu
Dwa lata używałem E72, a na wiosnę przesiadłem się na Samusnga Wave3. To czego najbardziej mi brakuje w szajsungu, to fizyczna klawiatura QWERTY. Do dziś nie moę ogarnąć klawiatury dotykowej. Na Nokii śmigałem prawie jak na kompie. Natomiast porównanie OS jest tragiczne dla Symbiana. Bada wspomagana dobrym procesorem śmiga aż miło.
Jakby Nokia E6 miała OS Bada to nawet bym nie spojrzałem na dodytkowy naleśnik :lol:2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chrisk_89Ja mam używkę, HTC Desire, jakbyś był zainteresowany to PW.Lumia 710,2miesieczna,nieuzywana
Żona kupiła Samsunga Galaxy Mini 2 (http://www.gsmmaniak.pl/152365/samsu...y-mini-2-test/)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashDajecie do myślenia, w obecnym HTC Desire irytuje mnie bateria (...)
We wszystkich smartfonach z dużymi ekranami pojemnościowymi i szybkimi procesorami akumulatory trzymają podobnie.
Zwróć uwagę na aplikacje pracujące w tle.
Ubij wszystkie niepotrzebne procesy, a zauważysz różnicę.
Komentarz
-
-
Maicroft, dzięki.
Mnie to przekonuje, aby przejść z SGS II na III - tylko cholera tyle tych kolorów, ze sie zdecydowac nie bede mogl. Plus juz bombarduje ofertamiByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Ja mam Sony Xperia S i jestem zadowolony z telefonu,ale chodzi za mną Samsung Galaxy Note II"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
A jak wygląda zasięg WIFI w tych galaktycznych słuchawkach? W moim Wave 3, to jakaś porażka! W mieszkaniu mam zasięg tylko w pokoju w którym jest ruter. Jakbym chciał sobie posiedzieć tam gdzie król chodzi piechotą i poserwować po sieci, to dupa :lol: Zostaje tylko gazetka :wink:2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez barteqA co byście polecili na androidzie za ok 400 - 450 zł ? wiem że żaden szał za taka kase nie będzie ale budżet ograniczony
Ja fan HTC dołożyłbym 150 i "se" kupił HTC HD2 (HTC Leo). Wróciłem do Windowsa - ale były: WM 6,5, Android (i na karcie, i nand), Windows Phone 7 - a teraz 7,5 śmiga!
Wszystko można sobie porobić na nim!
Komentarz
-
Komentarz